Psychologische hulp - Memorial site of Faroesha Shaista Khodabaks

Search
Go to content

Main menu:

Nazorg

Nazorg en Psychologisch hulp

Een drama van zo’n omvang heeft  een grote impact op de nabestaanden. De dagen na de dood van Faroesha tot de begrafenis heeft de familie zowel direct als indirect enorm veel steunbetuigingen ontvangen. De familie is daarom iedereen heel dankbaar voor. Terwijl iedereen geleidelijk aan overging tot de orde van de dag, begon het verwerkingsproces. Hulpverlening op dit gebied staat in Suriname nog in kinderschoenen.

Toen het drama zich voltrok, heeft de Nickerie werkzame psycholoog Tobi Graafsma samen met het hele WINteam, inclusief alle counselers,  spontaan hulp aangeboden aan de familie. Hij is stafmedewerker bij de Niet-Gouvermentele Organisatie (NGO) Stichting WiN. Ook heeft hij via St. WiN een Creatief Medewerker ingezet voor de begeleiding van Faroesha’s zusje Fanaisha. De hulpverlening geschiedde in het eerste halfjaar wekelijks en daarna twee-wekelijks.

Nu, na een jaar, heeft de heer Graafsma een maandelijks gesprek met de ouders. Zusje Fanaisha heeft op school inmiddels de draad weer opgepakt. De familie is in elk geval tevreden over de geboden psychisch bijstand door Stichting WiN. Hulp van overheidswege is helaas achterwege gebleven.


 
Back to content | Back to main menu