Onze dochter - Memorial site of Faroesha Shaista Khodabaks

Search
Go to content

Main menu:

Over Faroesha

Onze dochter Faroesha, Shaista
Door moeder Zorida Khodabaks

Geboren: 16 juli 1998 te Nickerie op St GN. R.G.D. Corantijnpolder om 8.00 uur 's morgens.

Faroesha was een heel lief, flink, knap, aardig meisje.
We waren er heel blij mee, we woonden bij ons schoonouders aan de Gemaalweg 21.

Faroesha was 9 maanden, toen we met haar naar Paramaribo gingen om daar te wonen. Ze heeft 5 jaren daar gewoond en was heel blij. Iedereen hield van haar.

Voor het eerst zat ze op de Prakiki school in de kleuter klas in Paramaribo. Ze was maar een kwartaal daar op school. Daarna is ze samen met ons naar Nickerie verhuisd. Sindsdien zat ze op de O.S. Kisoensing school, vanaf de kleuterklas tot en met de 4de klas. In de 4de klas werd op een brute wijze haar leven ontnomen.

Faroesha was heel lief tegen iedereen. Ze kon niet vechten, was helemaal niet mondig en brutaal. Ze was leergierig en hield ervan juffrouw te spelen met een schoolbord. Ook hield ze van wandelen en feestjes.

Ze droeg altijd mooie kleren die haar phoewa Nazia voor haar ging naaien.
Ze was gezellig en grappig en was erg blij als we gasten thuis kregen en hielp mij ook in de huishouding. Ze  lette op haar zusjes en speelde samen met hen.

Ze speelde met zand en soms at ze dat ook. Ze was erg zorgvuldig op haar spullen en ging het netjes bewaren.

Toen ze 5 jaar was ging ze zelfstandig naar de winkel en ook met mamoe naar de moskee.

Faroesha was zo verstandig dat ik haar niet veel hoefde te vertellen en hoefde ook niet veel voor haar te doen. Elke dag wilde ze naar school, ook als het regende wilde ze niet thuis blijven. Ze ging goed leren en kreeg geen onvoldoendes.

Ze had een schoolbord cadeau gekregen van iemand uit de buurt, die erg veel van haar hield en was de hele dag er mee bezig. Toen we in ons nieuwe huis gingen wonen, was ze erg blij en ging ook plannen maken.

Voor de familie was ze erg lief,.een schatje!
Zoveel mensen zouden Faroesha het liefst willen adopteren. Haar Phoewa wou haar als dochter hebben. Helaas heeft dat niemand mogen lukken, zelfs ons niet.

Zorida

 
Back to content | Back to main menu