Memorial site of Faroesha Shaista Khodabaks

Search
Go to content

Main menu:

Welkom op de memorial site
van
Faroesha Shaista Khodabaks
16 juni 1998 - 24 juli 2008

Voor ons had de datum van 24 juli 2008 nooit mogen bestaan.
Het zou een gewone dag worden met alledaagse routine.

Voor onze dochter Faroesha was het weer een spannende schooldag, waar ze dagelijks weer naar uitkeek.
Ze ging met veel enthousiasme naar school, echter niet beseffende dat een monster die dag met voorbedachte rade op een brute wijze een eind zou maken aan haar leven.

De schok voor ons was onbeschrijfelijk. We voelen dit nog elke dag. Voor Suriname was dit een ongekende misdaad, waarbij een minderjarige ex-scholier een klasgenote met geweld om het leven bracht, midden op het schoolplein ten aanschouwen van andere leerlingen.

Hoe had dit kunnen gebeuren? Had onze dochter niet beter beschermd kunnen worden? Hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen?

We hebben met het heengaan van onze dochter een onmenselijk hoge prijs betaald. De pijn voelen we nog elke dag en we weten dat dit voor altijd zal blijven.

Onze dochter is niet voor niets gestorven. Zal haar heengaan verbetering brengen in alles wat fout zat en zit omtrent de veiligheid op school? Is er een instantie die de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze kinderen op alle scholen op zich wil nemen? Of zal dit tragisch gebeuren de geschiedenis ingaan als een incident, waar verder geen maatregelen voor getroffen hoeven te worden.

Vanaf deze plaats willen we iedereen bedanken die aan ons hun medeleven hebben getoond en ons het gevoel hebben gegeven dat we niet alleen staan. Tevens danken we een ieder voor materiële en immateriële ondersteuning.

De ouders Asif en Zorieda
en de zusjes Fanaisha en Sherany.


 

 


 
Back to content | Back to main menu