Het Drama - Memorial site of Faroesha Shaista Khodabaks

Search
Go to content

Main menu:

24 juli 2008

de Ware Tijd, Asha Chaturi - 25/07/2008

Drama in Nickerie Twaalfjarige doodt negenjarige scholier

NIEUW-NICKERIE - “Ik zal mijn dochter nooit meer terugzien. Ik heb haar vanmorgen op school afgezet”, zegt in diepe rouw gedompelde Asif Khodabaks. Zijn tienjarige dochter Shaista Farousha Khodabaks is gisteren op beestachtige wijze gedood door de twaalfjarige PK. “Mijn dochter kreeg hoge cijfers en leerde goed. Ik kreeg nooit klachten over haar van de school.” Shaista was een leerlinge van de O.S. Kisoensinghschool te Clarapolder en zat in de vierde klas. Omstreeks twaalf uur gisteren kwam PK de klas binnen, liep regelrecht op haar af, pakte haar aan de hand en sleurde haar naar buiten. Op het schoolterrein begon hij met een mes op haar in te steken. Na zijn daad stak hij zichzelf met het mes. Klassejuf Rita Kartoredjo die om hulp schreeuwde, kon niet veel doen. Shaista overleed ter plekke aan haar verwondingen.

“Ik werd gebeld door een leerkracht van de school en dacht dat het niet zo ernstig was. Ter plaatse aangekomen zag ik mijn dochter niet meer ademen”, vertelt vader Khodabaks. Ook moeder Zorida is niet te troosten. “Mijn dochter wilde de universiteit bezoeken. Zij heeft ons nooit verteld dat zij last heeft van die jongen.”

PK is een ex-leerling van de OS Kisoensinghschool. Hij is twee maanden terug vanwege wangedrag afgeschreven van de school. Hij zat in de derde klas. Na de snode daad is hij vervoerd naar het Streekziekenhuis waar operatief ingrijpen noodzakelijk was. Hij is buiten levensgevaar en ligt onder politiebegeleiding in het ziekenhuis.
Volgens schoolleider Oemawatie Gayapersad is de jongen onhandelbaar. Hij was recent betrokken bij een vechtpartij met een andere leerling van de school. Ook de politie is vaker op de hoogte gesteld. De twaalfjarige stond onder begeleiding van de Stichting Welzijns Instituut Nickerie (WIN). Volgens de schoolleider is PK vechtlustig en agressief. Vaak wilde hij een stoel gooien op de leerkracht, vertelt Gayapersad. Contact met de ouders mocht niet baten. “Zelfs de moeder van PK zei me dat ze geen raad wist met haar zoon. Hij liep altijd als een gangster op school,” beschrijft het schoolhoofd de jonge dader.

“Voor de school is het een zwarte bladzijde,” zegt onderwijsinspecteur Basisonderwijs, Roy Katisa. Hij was er niet van op de hoogte dat de jongen was afgeschreven. Het wangedrag is hem ook nooit gerapporteerd. “Toen ik het hoorde, ben ik ook geschrokken. Zulks heeft zich voor het eerst voorgedaan op school.” Aan de veiligheid kan de onderwijsinspecteur niets doen, zegt hij, “het komt nergens voor dat een school tijdens schooluren wordt bewaakt.” Vanaf vandaag wordt er gewerkt aan professionele slachtofferhulp om de eerste slagen op te vangen. Volgens Katisa zal dit drama zeker invloed hebben op de prestatie van de leerlingen, die nu in hun repetitieperiode zitten.


Het gezin Khodabaks is in diepe rouw gedompeld. Dochter Farousha is gisteren op beestachtige wijze afgemaakt door een twaalf jarige jongen.-


“Farousha en ik gingen samen naar school en zij heeft mij nooit gezegd dat zij last had van PK”, zegt Anny Sahadew. Zij heeft het voorval meegemaakt en kan het niet verwerken dat haar vriendin op zo een manier van het leven is beroofd. Ze is er helemaal kapot van. Inspecteur Jules Plet, gewestelijk politiecommandant, zegt dat hij zoiets voor het eerst heeft gezien. Over het motief tast eenieder in het duister.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffertje is hangende het onderzoek in beslag genomen. Schoolleider Gayapersad pleit ervoor dat de omgeving van de school wordt ontdaan van bos. De OS Kisoensingschool bestaat al 50 jaar en is nooit omrastering gehad (Note redactie Nickerie.net: de school heeft in het verleden wel omrastering van prikkeldraad gehad - maar is niet hersteld nadat deze het hadden begeven). Aan drie kanten is de school omringd door bos (red. N.Net: dicht begroeide hoge struiken) . De school telt 153 leerlingen en 12 leerkrachten.-.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net/ de Ware Tijd
25-07-2008

Overzicht overige berichten


 
Back to content | Back to main menu